KİTAP YURDU

internet kitapçınız kitapyurdu.com'dan binlerce kitaba ulaşabilirsiniz.

29 Mart 2013 Cuma

Eğlenceli Matematik Soruları [Çok Komik]


Mizu Jpeg Banners 800x600 Image Banner
Asgari ücretle çalışan biri , maaşının 3 ‘ te 2 ‘ siyle ev kirasını ödemekte , geri kalanın 4 ‘ te 3 ‘ üyle faturaları yatırmakta ve 1 adet balonlu sakız almaktadır . Artan bozukluklarla zıkkımın karekökünü çarparsa kaç liralık çekirdek alabilir ?
A ) Bir külah 
B ) Çekirdek sevmemelidir
C ) Çekirdek yerine pasta alsın
D ) Bakkalın veresiye verdiği kadar 
E ) Beni ilgilendirmez
2 metre derinliğindeki bir havuz 2 tane muslukla 5 saatte dolmaktadır . Sular aniden kesilince , bir tane bile faturanın ödenmediği anlaşıldığında havus kaç saatte dolmamaktadır ?
A ) Abonesine bağlı 
B ) Tanıdığını bağlı 
C ) İndim Havuz Başına ‘ yı söyleyene kadar 
D ) Yağmur yağana kadar 
E ) Banane
8 kişilik bir ailenin masrafı , ay başında eve giren paranın 3 katıdır . Ay ortasında maaşın % 99 ‘ u bitince babanın gözü 360 derece dönmektedir . Evin babası çığırından çıkınca kaç kalır ? 
A ) 5 yıldan 10 yıla kadar hapis 
B ) Bir kasa limon 
C ) Tek böbrek 
D ) Eksi bir 
E ) Huni
Melahat ‘ in yaşı Nebahat ‘ ın yaşının 2 katıdır . Bu yüzden Nebahat ‘ ı çekememektedir . Günün 3 ‘ te 2 ‘ sinde Nebahat ‘ ı çekiştiren Melehat hiç durmadan Nebahat ‘ in kuyusunu kazmakta ve kendisine 180 kilometre hızla nazar değdirmeye çalışmaktadır . Bir gün Nebahat ‘ in 36 parçalık yemek takımını 30 ‘ u aniden kırılmıştır . Bunun sorumlusu kimdir ? 
A ) Bush 
B ) Artçı deprem 
C ) Melahat ‘ in nazarı 
D ) Örümcek adam 
E ) Kadir İnanır
Bir otobüste ayakta duranların sayısı oturanların sayısından bayağı fazladır . Ayakta duranlardan 25 tanesi oturanların hepsine pis pis bakmaktadır . Otobüsteki bütün pencereler kapalıdır ve 80 kilometre hızla yoldaki bütün çukurlara giren şoför , 2 dakikada 1 sigara yakmaktadır . Bu sırada otobüsteki 5 adet çocuk hiç durmadan ağlamakta ve dakka başı duran otobüsten kimse inmemekte , her defasında 18 kişi binmektedir . Böyle bir otobüste köfte ekmek yiyen birinin dayak yeme ihtimali yüzde kaçtır ?
A ) Yüzde bin 
B ) Epey 
C ) Ne kadar köfte o kadar dayak 
D ) Yüzde çoktur 
E ) Hepsi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Translate

Blog Arşivi